Videospeler inladen...

Herman De Croo stoot zich geen 2 keer aan dezelfde steen: deze keer groet hij renners mét mondmasker aan

Tijdens de Ronde van Vlaanderen van 2020 kreeg Herman De Croo (Open VLD) nog een boete, omdat hij de renners groette zónder mondmasker. In 2021 groet diezelfde Herman De Croo het peloton helemaal coronaproof. Mét mondmasker en op ruime afstand groet hij de renners als ze zijn woonplaats Brakel passeren.

Bekijk hieronder een filmpje met de beelden van 2020 en 2021.

Videospeler inladen...

Het was zoon (en premier) Alexander De Croo die zijn vader vorig jaar betrapte. "Alexander belde me op en vroeg me: "Waar is je masker?" Ik was het stomweg vergeten in al mijn enthousiasme", vertelde Herman De Croo vorig jaar aan onze redactie. Het gevolg? Een coronaboete van 250 euro. De Croo was meteen de enige die vorig jaar een boete kreeg omdat hij de coronamaatregelen tijdens de Ronde van Vlaanderen overtrad. 

Ook dit jaar gelden er strenge maatregelen langs het parcours. Herman De Croo heeft zich in elk geval geen tweede keer laten vangen, dit jaar stond hij mét mondmasker langs het parcours.

Meest gelezen