BELGA

Antwerpse koopzondag flopt: "Modewinkels moeten spartelen om te overleven, uitgerekend tijdens Fashion Weekend"

Hoewel het vandaag koopzondag was in de stad Antwerpen, waren er niet veel shoppers te bespeuren in de winkelstraten. "Sinds de nieuwe maatregelen rond het winkelen op afspraak, is heel de verkoop ingestuikt", zegt Nico Volckeryck van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen in Antwerpen. 

Het was een opvallend stille koopzondag vandaag in Antwerpen. Hoewel de winkeliers hun hoop hadden gezet op het weekend, hadden sommigen een magere opkomst wel verwacht. Want ook heel de afgelopen week kwamen er weinig shoppers opdagen. Dat laat Nico Volckeryck van het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen weten.

Vooral in de modewinkels is er een drastische daling in de verkoop sinds de nieuwe maatregelen

Nico Volckeryck, Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen in Antwerpen

"Vooral in de modewinkels is er een drastische daling in de verkoop sinds de nieuwe maatregelen. Ik hoor van veel zelfstandigen dat ze zelfs maar 1 of 2 personen hebben gezien deze week. De winkeliers hebben het gevoel dat ze in het drijfzand zitten: hoe meer ze spartelen, hoe meer ze naar beneden zakken", zegt Volckeryck.   

Antwerp Fashion Weekend

Uitgerekend dit weekend was het in de stad 'Antwerp Fashion Weekend'. "Een onwezenlijk contrast", zegt Volckeryck. "Online kon je modeshows volgen en een paar winkels hebben geprobeerd om toch wat klanten binnen te krijgen via afspraken. Maar er gebeurde eigenlijk niet veel. Om de één of andere reden vinden klanten het maar niets om een afspraak te maken." 

Na een stille week zullen naast een paar grote ketens ook enkele kleinere winkeliers de deuren sluiten. De nieuwe maatregel resulteert voor hen in een nieuwe financiële opdoffer. "Als er niet snel iets verandert, dan zullen ook de winkeliers opstandig worden", besluit Volckeryck.

Meest gelezen