Jasper Jacobs

Leuvense Jasper Stuyven voegt  Brabantse Pijl en Amstel Gold Race toe aan programma na wegvallen Parijs-Roubaix

Jasper Stuyven, de winnaar van Milaan-Sanremo , moest vandaag tijdens de Ronde van Vlaanderen, in de sprint voor de laatste podiumplaats, het hoofd buigen voor Greg Van Avermaet. Geen podiumplaats deze keer, maar misschien wel binnenkort. Want Stuyven rijdt nu toch de Brabantse Pijl en  de Amstel Gold Race. 

"Ik had niet zo'n supergevoel en moet tevreden zijn met deze vierde plaats", reageerde Jasper Stuyven (Trek-Segafredo) na de 105e Ronde van Vlaanderen. De winnaar van Milaan-Sanremo sprong drie kilometer voor de finish mee op het wiel van olympisch kampioen Van Avermaet, maar kon de sprint voor het derde podiumschavotje niet winnen.

Helleklasieker

Stuyven kijkt intussen al uit naar de volgende wedstrijd. Normaal gezien was dat Parijs-Roubaix, volgende week. Maar de organisator besliste vorige week dat de Helleklassieker dit voorjaar niet gereden zou worden. Dus heeft Stuyven beslist om twee wielerwedstrijden toe te voegen aan zijn schema. "Ik ga nu toch de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race rijden. Beide wedstrijden zijn aan mijn programma toegevoegd na het wegvallen van Parijs-Roubaix."

Meest gelezen