Lichaam gevonden in kanaal Schoten, doodsoorzaak nog niet bekend

In het Kempisch Kanaal in Schoten is gisteren het lichaam van een man gevonden. Een voorbijganger merkte het lichaam rond 16.00 uur op en verwittigde de politie. Het is nog niet duidelijk hoe de man in het water is terechtgekomen, al zijn er voorlopig geen aanwijzingen van kwaad opzet. Het Antwerps parket heeft een autopsie aangevraagd om de doodsoorzaak te achterhalen.

Een voorbijganger merkte het lichaam gisteren op vlakbij de Botermelkbaan in Schoten. Rond 16.30 kwamen er duikers van de brandweer ter plaatse om het lichaam uit het kanaal te halen. Het bleek om een man te gaan, die nog niet heel lang in het water lag. 

In het gras naast het kanaal werd ook een fiets gevonden. Mogelijk gaat het om een ongeval. De autopsie moet daarover meer uitsluitsel bieden. Er zijn geen getuigen. 

Meest gelezen