Toerisme Sint-Truiden

Nieuw in Lokeren: bloesemwandeling bij fruitteler

Net zoals in Limburg, kan je nu ook in Lokeren een bloesemwandeling doen. De volgende 4 weekends kan je daarvoor terecht in Eksaarde, bij Lokeren. Fruitteelbedrijf Verhofstede zet zijn boomgaard open voor de vele wandelaars die dat hadden gevraagd. 

Oost-Vlaanderen is nog niet echt bloesemwandelingen gewoon. Maar appel- en perenteler Verhofstede wil zijn Limburgse collega’s achterna. Want in Limburg kennen ze bloesemwandelingen al goed. Op de foto zien we dan ook bloesems uit Sint-Truiden, waarmee de toeristische dienst graag uitpakt. Lokeren kan het nu ook, hoewel de coronamaatregelen geen massa wandelaars in de boomgaarden zullen toelaten. 

Van fruitboeren tot wandelgidsen

Het is niet alleen een wandeling van 1,2 kilometer in de boomgaard zelf. Er zijn ook 13 stops met informatie en zintuiglijke belevenissen. "En alles is afgestemd op jong en oud. Dus ook kinderen kunnen er hun gading vinden. Na afloop krijgen wandelaars die dat willen ook nog een kaartje met extra wandelroutes langs mooie plekken in Eksaarde. Die leiden bijvoorbeeld langs de Moervaart en de Kruiskapel. Je kan een parcours volgen van 3,6 of 10 kilometer."

(Lees voort onder de foto van de boomgaard bij Verhofstede)

“Momenteel is het nog iets te vroeg om bloesems te zien. Door het mooie weer van de voorbije week is er wel een boost geweest in de perenbomen, en die zullen vanaf volgend weekend dan ook bloeien. Vanaf volgende week kan je dan 2 weekends de perenbloesems komen bewonderen, en dan komen ook de appelbomen in bloei te staan. Omdat we geen massa volk over de vloer mogen krijgen, moeten mensen met hun bubbel inschrijven op de website www.fruitsappen-verhofstede.com en om de 10 minuten kan er een groepje starten met de wandeling”, legt An van fruitteeltbedrijf Verhofstede nog uit. “En wie wil komen, zal snel moeten zijn, want er is al veel interesse!”

Meest gelezen