Flores
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

Tientallen doden na zware overstromingen in Indonesië, vrees dat heel wat slachtoffers bedolven zijn onder de modder 

Op het Indonesische eiland Flores zijn minstens 44 mensen omgekomen bij overstromingen en aardverschuivingen, dat hebben de plaatselijke hulpdiensten gemeld. Ook in Oost-Timor vielen acht doden door het noodweer. Er wordt gevreesd voor een nog zwaardere tol. 

Op het eiland Flores raakten tientallen huizen bedolven onder modderstromen. Ze werden veroorzaakt door zware regenval. Ook wegen en bruggen werden vernield door het noodweer. Honderden hulpverleners zijn aan de slag, maar de reddingswerkers raken moeilijk ter plaatse door het noodweer. 

Bovendien is de stroom op verschillende plaatsen uitgevallen, wat opnieuw de hulpverlening bemoeilijkt. De hulpdiensten vrezen dat heel wat slachtoffers nog bedolven zijn onder de modder. Veel mensen zijn bovendien op de vlucht voor het noodweer. 

Ook in Oost-Timor vielen bij een aardverschuiving in een van de buitenwijken van de hoofdstad Dili acht doden. Het presidentiële paleis is ook ondergelopen. 

Bovendien is het slechte weer in de regio nog niet voorbij, er wordt een orkaan verwacht. 

Flores
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

Meest gelezen