Paaseitjes als symbool van verdraagzaamheid

Moslims van de vrijwilligersorganisatie Platform B hebben in de vijf mijngemeenten paaseitjes uitgedeeld aan vrienden, kennissen en buren. Ze wilden zo een boodschap van vrede en verdraagzaamheid delen in hun buurt. Met Kerstmis brachten ze die boodschap ook al. 

Bahattin Koçak was een van de vrijwilligers die de paaseitjes uitdeelden in  Beringen, Heusden-Zolder, Houthalen-Helchteren en Genk. "Iets wat misschien ongewoon lijkt daar wij als moslims niet echt Pasen vieren zoals de christenen", zegt hij. "Toch doen we het omdat we ons steentje willen bijdragen voor een sterke samenleving". Een deel van de doosjes is geschonken aan kansarme gezinnen.

Doosje met boodschap

Samen met de eitjes werd er ook een boodschap toegevoegd in de doosjes. Daarin werd verwezen naar Pasen als het feest van wederopstanding: "De boodschap van Pasen is erkenning van het leed en een vastberaden hoop op een nieuw begin dat er uiteindelijk ook komt". De vrijwilligers van Platform B verwezen daarmee naar de aanslepende pandemie.

Meest gelezen