Videospeler inladen...

BEKIJK - "We gaan de trein slopen": onderzoek naar jongeren die feestje bouwen op overvolle trein 

Via sociale media zijn er vandaag beelden opgedoken van  luidruchtige jongeren, heel wat zonder mondmasker, die vrijdagavond kabaal maakten op de trein van Louvain-La-Neuve naar Brussel. Omdat de situatie uit de hand liep heeft de NMBS tussenkomst gevraagd van de spoorwegpolitie. Er zijn voorlopig geen arrestaties gebeurd.

De herrie begon al in het station van Louvain-La-Neuve. Honderden jongeren stonden opeengepakt op de trein te springen, zingen en roepen. Sommigen probeerden zelfs vernielingen aan te richten. Op de beelden zijn duidelijk de klassieke kreten te horen zoals 'Waar is da feestje? Hier is da feestje!'.  Veel jongeren droegen geen mondmasker en afstandsregels werden al helemaal niet gerespecteerd. 

Bekijk hier de beelden en lees daaronder verder: 

Videospeler inladen...

De gemoederen bedaarden niet nadat de trein vertrokken was. En de NMBS riep de hulp in van de spoorwegpolitie. Die kwam een eerste keer tussenbeide in het station van Ottignies. Toen de orde ietwat hersteld was, vertrok de trein met veel vertraging opnieuw. Maar in Brussel was een nieuwe interventie van de politie nodig.  De jongeren zetten het daar op een lopen en er zijn nog geen arrestaties verricht.

De zaak werd wel overgemaakt aan het parket van Nijvel, waar een dossier geopend is. Intussen worden de beelden wel onderzocht om amokmakers te identificeren.

Scherpe veroordelingen

Onder andere de Onafhankelijke vakbond van het Spoorwegpersoneel postte de beelden op Facebook met als commentaar een sneer naar de overheid over de raamregel. "Kunnen jullie aub aan het raam blijven? De minister heeft dat bedacht. Onze veiligheidsdiensten moeten zich bezig houden met een raamregel. Sterkte aan het betrokken personeel."

Ook de NMBS veroordeelt het incident scherp. 

Meest gelezen