Colombiaanse soldaten bewaken de grens om de strijdende partijen uit elkaar te houden.
Copyright 2021 The Associated Press. All rights reserved.

Twee Venezolaanse militairen gedood aan Colombiaanse grens

Bij gevechten tussen het Venezolaanse leger en gewapende Colombiaanse groeperingen zijn zaterdag aan de Colombiaanse grens twee Venezolaanse militairen omgekomen. Dat melden Venezolaanse militaire bronnen.

Sinds 21 maart zijn er in het zuidwesten van Venezuela, aan de Colombiaanse grens, schermutselingen aan de gang met gewapende Colombiaanse groeperingen. Daarbij zijn nu al zes Venezolaanse soldaten gedood. Ook negen "terroristen" zijn gedood.

Volgens veiligheidsbronnen in Colombia gaat het om dissidenten van de voormalige guerilla's van de FARC. Hoewel het merendeel van de marxistische guerilla de wapens neergelegd heeft, zijn er nog altijd "dissidente" fracties die het ondertekende vredesproces van 2016 niet aanvaard hebben.

Meest gelezen