Vandalisme in Peutiebos loopt uit de hand: "Het bos sluiten zou oplossing zijn, maar kan natuurlijk niet"

Het aantal vandalenstreken in het Peutiebos in Vilvoorde, Machelen neemt toe. Dat zegt Natuurpunt dat de vandalenstreken meer dan beu is. "Mocht het kunnen dan  sluiten we het bos af en is het gedaan met wandelen hier", zegt de natuurvereniging. 

Volgens Natuurpunt gaat het de laatste tijd van kwaad naar erger in het Peutiebos. “Het respect voor de natuur en het werk van de vrijwilligers is weer ver zoek”, zucht secretaris Daniel Poesmans van Natuurpunt MaVist. “Al zeker vier nestkastjes zijn kapotgeslagen. Een vijftal peilbuizen om het grondwater te meten werden uitgetrokken of weggestampt. En de aanplantingen, die nog maar net gebeurden met de hulp van de scouts, zijn allemaal uitgetrokken en verdwenen. Er is zelfs een brandje geweest, al is het volgens de politie niet zeker dat het werd aangestoken." 

Spijtig dat er altijd mensen zijn die het wandelpad moeten verlaten en van alles moeten vernielen

Daniel Poesmans, Natuurpunt MaVist

Bij Natuurpunt werd ook al melding gemaakt van jongeren die in een droger stuk bos met brommers rijden waar het niet mag. "Of die jongeren er iets mee te maken hebben, weet ik niet. Maar dat het Peutiebos en dan vooral de kant van het bos in Machelen geviseerd wordt, dat is duidelijk", stelt Poesmans. "Het is soms om er de moed bij te verliezen. Soms zou ik willen dat we het bos konden sluiten, maar dat is ook niet de bedoeling natuurlijk. Spijtig dat er altijd een aantal mensen zijn die het wandelpad moeten verlaten en van alles vernielen." 

Meest gelezen