Foto ter illustratie

Vrouw (21) weigert mondmasker te dragen in supermarkt in Heule, politie neemt haar mee

Een vrouw van 21 weigerde gisteren om een mondmasker te dragen in een supermarkt in Heule bij Kortrijk. Na een discussie met verschillende medewerkers en klanten wandelde de vrouw naar buiten, waar ze andere mensen lastigviel. Toen de politie aankwam, verstopte ze zich tussen enkele struiken. Uiteindelijk nam de politie haar mee.

Zaterdagochtend ontstond er tumult aan een grootwarenhuis in Heule, omdat een vrouw van 21 haar mondmasker weigerde te dragen. Ook toen ze aangesproken werd, bleef de jongedame weigeren. Na een discussie wandelde ze naar buiten, waar ze enkele klanten lastigviel.

Toen de politie ter plaatse kwam, probeerde ze zich tussen enkele struiken te verschuilen. De agenten probeerden de vrouw te bedaren, maar dat bleek onmogelijk. Daarom nam de politie haar mee naar de cel, waar ze een tijdje kon kalmeren. De politie benadrukt dat het dragen van een mondmasker en het ontsmetten van de handen in winkels verplicht is om zo de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Meest gelezen