Zwembad Grimbergen nog zeker tot september gesloten, 3 maanden langer dan voorzien

Het zwembad Pierebad in Strombeek-Bever bij Grimbergen blijft drie maanden langer dicht dan voorzien. Het was de bedoeling dat het zwembad na herstellingswerken eind mei opnieuw zou openen, maar nu zal dat ten vroegste in september zijn. Er wordt een nieuwe overnemer gezocht en er zijn extra herstellingen nodig. 

Eind vorig jaar ging het Pierebad in Grimbergen dicht voor dringende herstellingen: onder andere het instructiebad lekte en loszittende wandtegels moesten vervangen worden. De werken zouden tot eind mei duren. Die verliepen vlot, maar andere problemen doken op. Gevolg is dat zwemmers  nog minstens tot september geduld zullen moeten oefenen. 

Zowel op vlak van brandveiligheid als technische keuringen moeten we nog enkele zaken aanpassen

Tom Gaudaen, schepen Grimbergen

“De normen voor brandveiligheid zijn intussen strenger en het gebouw moet conform gemaakt worden", legt schepen van Sportbeleid Tom Gaudaen (Open VLD)  uit. "Daarnaast zijn ook de technische keuringen verstrengd en dat vraagt ook een aanpassing van alle installaties en uitrustingen in het zwembad. Vandaar dat het zwembad langer dicht blijft, wat we ten zeerste betreuren."

Overnemer

Al is dat niet de enige reden. "We zoeken ook een nieuwe overnemer", zegt Gaudaen. "De concrete heropening zal dus ook afhangen van de afspraken met de eventuele overnemer van het zwembad. Maar nadat alle herstellingen zijn gedaan en de overname is geregeld, zullen we kunnen genieten van een schitterend zwembad en meer dienstverlening”, besluit Tom Gaudaen.

Meest gelezen