Auto gaat uit de bocht tegen elektriciteitspaal: "Kabels van de buurvrouw zo uit de muur gerukt"

In Nijlen is deze voormiddag een auto aan hoge snelheid tegen een elektriciteitspaal gebotst. De auto vloog uit de bocht op de Broechemsesteenweg. Door het ongeval viel de elektriciteitspaal om, waardoor de directe buren even zonder elektriciteit zaten. In de auto vielen 1 zwaargewonde en 1 lichtgewonde. De brandweer ruimt de brokstukken op.

Een ooggetuige zag het ongeval vanmorgen gebeuren. Volgens hem reed de autobestuurder veel sneller dan de toegelaten 70 kilometer per uur. "Het is hier heel onveilig aan de bocht en deze snelheid heb ik hier nog niet gezien. De auto reed gemakkelijk meer dan 100 kilometer per uur", klinkt het.

De auto vloog op de zijkant, recht tegen een elektriciteitspaal aan. "Bij mijn buurvrouw is de elektriciteitskabel zo uit de muur gerukt", vertelt de ooggetuige nog. De elektriciteitsmaatschappij is ter plaatse om de elektriciteitspaal te vervangen. 

Twee inzittenden geraakten gewond, waarvan 1 zwaargewond en 1 lichtgewond. De straat is gedeeltelijk afgesloten en er is beurtelings verkeer. De brandweer ruimt de brokstukken op. 

Meest gelezen