BEKIJK: Dromedaris en twee kamelen dolen rond in dorpje vlak bij Doornik, politie op zoek naar de eigenaar

Afgelopen nacht zijn twee kamelen en een dromedaris gevonden in Marquain, een dorpje vlak bij Doornik in de provincie Henegouwen. De dieren waren aan het ronddolen op straat toen een alerte burger de politie verwittigde. De politie is nu op zoek naar de eigenaars van de dieren, voorlopig zonder resultaat.

Na de loslopende paarden in de straten van Brussel vorige week (zie onderaan), zijn afgelopen nacht drie meer exotische dieren opgedoken in het straatbeeld. In het dorpje Marquain in de buurt van Doornik zijn twee kamelen en een dromedaris gevonden. De dieren waren aan het ronddolen op straat toen ze werden opgemerkt door een alerte burger.

Bekijk hieronder de beelden en lees eronder voort:

Videospeler inladen...

Het had een 1 april-grap kunnen zijn, ware het niet dat de feiten zich afspeelden in de nacht van 4 op 5 april. "De dieren waren langs de Chaussée de Lille in Marquain aan het stappen toen de politie hen tegenhield. Dankzij de medewerking van een landbouwer kon het trio op een weide gestald worden", zegt de burgemeester van Doornik, Paul-Olivier Delannois aan persagentschap Belga.

De politie is een onderzoek gestart, maar heeft voorlopig de eigenaar nog niet gevonden. Gezien de nabijheid van de grens met Frankrijk, is het niet uitgesloten dat ze de grens zijn overgestoken en de eigenaar aan de Franse kant moet worden gezocht.

De beelden uit Doornik doen denken aan die uit Brussel van afgelopen vrijdag. Na een politie-interventie in het Ter Kamerenbos besloten twee politiepaarden op eigen houtje (en dus zonder ruiter) terug te keren naar de kazerne. Dat leverde toen volgende opmerkelijke beelden op van onbegeleide paarden in de straten van de hoofdstad:

Videospeler inladen...

Meest gelezen