Bloesemtoerisme in Haspengouw: kamers bijna volgeboekt

Tussen de 70 en 100% van alle kamers in hotels en B&B's in de streek rond Sint-Truiden zijn bezet. De eerste bloesems zijn al open in Haspengouw en dat merken ze ook aan het aantal bezoekers.  

Mensen mogen niet meer naar het buitenland voor hun vakanties, dus zakken heel wat mensen af naar de bloesemstreek. Schepen van Toerisme in Sint-Truiden Hilde Vautmans (Open VLD): “Je voelt heel goed dat Haspengouw in de lift zit en dat wij, zeker in deze periode, de derde regio zijn voor het toerisme na de zee en de Ardennen. En met de bloesems komt men ook naar Haspengouw. Dat is omdat je hier heel goed coronaproof kan genieten van die prachtige natuur.”

Regio promoten

In Sint-Truiden wil men ook inzetten op het toerisme buiten de bloesemperiode. “We gaan er alles aan doen om onze regio te promoten, want ook in de zomer en in de herfst loont het om naar Haspengouw te komen”, aldus de schepen van Toerisme.

Meest gelezen