Callcentra van Limburgse vaccinatiecentra worden ontlast door nationale reservelijst

Vanaf morgen kan je je inschrijven op een nationale reservelijst om een coronavaccin te krijgen. Als er overschotten zijn in een vaccinatiecentrum, kunnen die mensen nog last minute opgeroepen worden. Er waren al reservelijsten per vaccinatiecentrum, maar door deze overkoepelende lijst zullen heel wat lokale callcentra minder belast worden.

"Als iemand zich beschikbaar wil stellen om een vaccin sneller te komen halen, dan zijn ze welkom. Want elke dag zijn er op het einde van de dag wel wat spuitjes over", zegt Luc Hendrix van eerstelijnszone Zuid-Oost Limburg. "Op dit moment moeten de lokale callcentra zelf mensen gaan bellen en zo verliezen we tijd. Als mensen zich registreren op QVAX.be en hun recente gegevens invullen, dan loopt alles vlotter en zijn ze gemakkelijker bereikbaar."

Leeftijdsgroepen worden gevolgd

Je wordt wel pas opgeroepen als jouw leeftijdsgroep aan de beurt is. "De leeftijdsgroepen worden gevolgd. Dus als je je registreert, zal je pas opgeroepen worden als jouw leeftijdscategorie aan de beurt is", gaat Hendrix verder. "Nu zijn we de 73- en 72-jarigen aan het oproepen om te komen, dus de volgende die van de reservelijst zullen worden opgeroepen, zijn de 70- en 71-jarigen."

Vanaf morgen kan je je dus registreren op de website QVAX.be

Meest gelezen