Foto ter illustratie

De politie legt trouwfeest stil in Astridpark in Brugge "Ze waren eerder al gewaarschuwd"

De Brugse politie heeft zaterdag een geïmproviseerd trouwfeest stilgelegd in het Astridpark. Een koppel was er getrouwd en nadien gingen ze met een 20-tal mensen spontaan naar het Astridpark om er te feesten in de kiosk, met muziek en drank.  Opvallend: de politie had de bende kort voordien gewaarschuwd dat ze afstand moesten houden, maar die vraag werd genegeerd. 

Het waren buurtbewoners die het ‘trouwfeest’ opmerkten in het Astridpark en de politie verwittigden. De agenten kwamen ter plaatse en vroegen de aanwezigen om de bubbel van 4 en ook de coronamaatregelen te respecteren. 

Maar blijkbaar maakte de tussenkomst van de agenten niet veel indruk, want de 20 aanwezigen zetten het feestje verder. Inclusief muziek en drank. Ze hielden ook geen afstand.  “We hebben het feestje stilgelegd en de aanwezigen kregen allen een boete van 250 euro”, zegt politiewoordvoerster Lien Depoorter. 

In overleg met het parket wordt nu gekeken of er mensen bij waren die al eerder een coronaboete kregen. Als dat zo is, dan riskeren zij een strengere straf. 

 

Meest gelezen