Tegenvallende cijfers voor de Gentse hotels in het paasweekend "Slechts 13 procent van de hotels bezet"

Het is geen goed paasweekend voor de Gentse hotels. 60 procent van de hotels bleef gewoon dicht. Naar de hotels die wel open zijn, komen nauwelijks gasten. er was een speciale paasactie, maar die heeft weinig opgeleverd. "Er was een gemiddelde bezettingsgraad van 13 procent," zegt Rudy de Wit van Gent Hotels vzw. Dat betekent dat de Gentse hotels in de rode cijfers blijven. 

"De bezettingsgraad van de hotels in Gent is dit weekend dezelfde gebleven zoals we die nu al gedurende bijna 13 maanden kennen," zucht Rudy De Wit die zelf het Parkhotel in Gent uitbaat. 60 procent van de Gentse hotels houdt de deuren gesloten. Voor de overige hotels, zo'n 40 procent, was in het paasweekend maar 13 procent bezet. Ondanks een paasactie die de hoteliers samen organiseerden. "Om meer klanten te verwelkomen tijdens de paasvakantie hadden we de handen in mekaar geslagen", legt De Wit uit. "Je kan logeren in een 1- tot 4-sterren hotel voor een prijs tussen de 65 en 90 euro per nacht, ontbijt inbegrepen." Maar de actie geeft tot nu toe niet het verhoopte resultaat. 

Rode cijfers blijven

Met zware gevolgen, zegt Rudy De Wit: "Dat betekent dat de hotels in de rode bezettingscijfers blijven hangen, dat ze er niet uitkomen. Iedereen heeft het moeilijk om z'n hotel open te houden. Sommigen gaan nu toch opnieuw de deuren sluiten." Toch blijven anderen nog hopen dat het tweede weekend van de paasvakantie beter wordt. Op hotel gaan kan namelijk perfect veilig. Over eten hoef je ook geen zorgen te maken, zegt De Wit: "Je krijgt je ontbijt sowieso altijd op de kamer. Sommige hotels hebben ook een eigen keuken en  brengen ook het diner op de kamer."

kasto80

Meest gelezen