Herentals voorziet extra terrasruimte voor een "bruisende zomer": "Onder voorbehoud van coronamaatregelen"

De stad Herentals maakt alvast concrete plannen voor een zomer vol terrassen. De stad voorziet 13.552 vierkante meter extra terrasruimte. "Alles is onder voorbehoud van de coronamaatregelen, maar wij willen klaarstaan met een goed aanbod en alle mogelijke scenario's", zegt schepen Yoleen Van Camp (N-VA).

De stad Herentals laat weten dat ze de moed in deze coronatijden niet laat zakken. Daarom brengt ze alles in gereedheid voor het moment waarop de horeca weer mag openen. In totaal voorziet de stad 13.552 vierkante meter extra terrasruimte. "Net als vorig jaar steunen wij onze ondernemers die het moeilijk hebben. We stellen voor hen het openbaar domein volledig ter beschikking", zegt de schepen van Lokale Economie, Yoleen Van Camp (N-VA). 

We willen klaarstaan met alle mogelijke scenario's voor onze ondernemers. Zo kunnen ze hopelijk de schade inhalen

Schepen Yoleen Van Camp (N-VA)

De Zuidkant van de Grote markt zal zo één groot zomerterras worden met onder meer een podium voor optredens en schermen voor het EK voetbal. Ook in de deelgemeenten Morkhoven en Noorderwijk zal er een zomerterras komen. 

"De mensen staan daar echt op te wachten", zegt Van Camp. "Alles is onder voorbehoud van de coronamaatregelen, maar wij willen klaarstaan met een goed aanbod en alle mogelijke scenario's. Zo kunnen de ondernemers hopelijk de schade van de sluiting door corona inhalen."

Meest gelezen