Dokter Geert Meyfroidt ruilt intensieve zorg in voor  Ronde van Vlaanderen: "Even zonder coronapatiënten"

Gisteren mocht intensivist Geert Meyfroidt  van het UZLeuven op Gasthuisberg, voor het tweede jaar op rij als arts meerijden in de Ronde van Vlaanderen. Hij was een van de artsen in de volgwagen met dokters. Een hectische dag, maar voor Meyfroidt een eer om er bij te mogen zijn. 

De Ronde van Vlaanderen, is de hoogmis van de Vlaamse koers en zo ziet ook arts Geert Meyfroidt dat. Voor het tweede jaar op rij laat hij, met grote bezorgdheid, de intensieve zorg afdeling van het UZ Leuven even achter zich en waagt hij zich in het koerspeloton. "Voor alle duidelijkheid, ik was daar om te werken, niet als toeschouwer", verduidelijkt dokter Meyfroidt eerst. "Elk jaar zijn er een paar dokters die meerijden in de koers om kleine medische problemen op te lossen. Daarnaast moeten we bij valpartijen ook kijken of de renners in orde zijn en indien nodig kunnen we ook intensieve zorgen toedienen." 

Hoe hectisch de dag van Geert Meyfroidt tijdens De Ronde was, kan je hier beluisteren. 

Een dag meerijden in De Ronde betekent voor hem ook eens een dag ontsnappen aan het coronavirus. "Ik ben al een heel jaar bezig met dezelfde ziekte en dan is het wel fijn om eens iets anders te doen. Al kan je het onderwerp corona ook in de koers moeilijk vermijden aangezien de koersdag al begint met een coronatest." 

Meest gelezen