Kinderen vinden verloren postpakjes en spelen zelf voor postbode

In Dworp, Beersel, hebben drie kinderen een aantal verloren postpakjes gevonden. De kinderen besloten de bestemmelingen niet langer op hun pakjes te laten wachten en brachten de pakjes zelf rond. "Het zou niet eerlijk zijn geweest om ze zelf te houden."

Drie kinderen uit Dworp hebben vorige week de vondst van hun leven gedaan: toen ze buiten speelden vonden Edward Maeschalck (11)  en de broers Arthur (12) en Louis (11) De Bruyne vier ongeopende kartonnen dozen midden op straat. "We waren op weg naar het tennis en we zagen een paar dozen midden op straat liggen. We vonden dat vreemd en dus zijn we gestopt om te kijken. Toen zagen we dat het 4 ongeopende postpakketten waren. Eerst vonden we dat heel tof, want er zat een beatbox tussen en een strip van Jommeke", vertelt Arthur aan Radio 2 Vlaams-Brabant. "Maar toen zagen we de adressen op de pakjes staan en hebben we beslist om ze naar de rechtmatige eigenaars te brengen. Het voelde niet eerlijk om de pakjes te houden, wij zouden het ook niet leuk vinden, mochten wij onze bestelde pakjes nooit bezorgd krijgen." 

De jongens maakten er hun missie van om de pakjes af te leveren aan de bestemmelingen. "We hebben gekeken waar de bestemmelingen woonden en dat was allemaal in de buurt, dus zijn we zelf voor postbode gaan spelen en hebben we alles rondgebracht", vertelt Louis. "Mensen waren blij en dankbaar dat wij hun pakjes kwamen leveren."

Lees verder onder de foto.

Dankbaarheid

Niet alleen de geadresseerden zijn de jongens dankbaar, ook de burgemeester van Beersel, Hugo Vandaele (CD&V) bedankte de kinderen. "Ook bpost nam al contact op met hen", vertelt papa Thierry De Bruyne, "en er is ook een geschenk onderweg van een bedrijf waarvan er een pakje bijzat." De Bruyne is heel trots op zijn kinderen: "Zo zie je maar dat je niet alle jongeren over dezelfde kam moet scheren en dat kinderen ook naast de schoolbanken dingen kunnen leren. In dit geval is dat: als je iets vindt, breng je het terug en je krijgt er dankbaarheid voor in de plaats. Dat is een levensles die ze nu gewoon in het dagelijks leven geleerd hebben."

Meest gelezen