Kinderkampen in Antwerpen gaan ondanks slechte weer van start: "Blij dat ik met vriendinnetjes kan spelen"

De kinderkampen van de organisatie Coccolarte gaan vanaf vandaag van start in hartje Antwerpen. Door corona moeten de kampen in bubbels van maximaal 10 kindjes georganiseerd worden, maar dat houdt de organisatie niet tegen. Zelfs in slechtere weersomstandigheden kunnen de kampen probleemloos doorgaan. "We kunnen alles perfect coronaproof organiseren", zegt organisator Liesje Deckmyn.

De organisatie Coccolarte start vandaag met creatieve kinderkampjes voor bubbels van 10, tot grote vreugde van heel wat ouders. "Vorige week hebben we al verlof moeten nemen. Als we dat deze week ook hadden moeten doen, dan had ons werk wel wat achterstand opgelopen", vertelt mama Flore Antonneau.

Ook de kinderen stonden vanmorgen te popelen om met hun vriendjes te spelen. "Ik ben super blij, omdat ik met mijn vriendinnen kan spelen. De school is toe en dan heb ik toch iets te doen", vertelt Millie De Meulder enthousiast. De jonge Rae Van Der Auwera hoopt dan weer veel te kunnen knutselen.

Beluister hoe Radio 2 Antwerpen langsging bij het creatieve kinderkamp Alice in Wonderland, en lees hieronder verder:

Wat als het regent?

Ondanks het minder goede weer, kan alles toch coronaproof gebeuren. "We blijven zo veel mogelijk buiten. Als het regent kunnen de kindjes onder de luifels op de speelplaats staan", legt organisator Liesje Deckmyn uit. "Maar als het echt te hard regent, dan kunnen we ook nog naar binnen. Daar zijn grote ruimtes met voldoende ventilatie."  

Gisteren belde een bezorgde ouder mij. Ze twijfelde omdat haar kind een hele dag zou moeten buitenspelen

Liesje Deckmyn, organisator Coccolarte

Toch kreeg Deckmyn nog een bezorgd telefoontje. "Gisteren belde een van de ouders mij. Ze twijfelde of ze haar kind wel een hele dag buiten wilde laten spelen. Maar met een extra laag kleding is dat meteen opgelost", verzekert ze. 

Meest gelezen