Radio 2

81 bewoners verhuizen naar de nieuwbouw van wzc Zilvervogel Reninge "Bijzonder in coronatijden"

Vandaag en morgen verhuizen de bewoners van het woonzorgcentrum Zilvervogel in Reninge. De voorbije maanden kregen de bewoners de keuze om te verhuizen naar de nieuwbouw of naar een ander gedeelte van het oude gebouw dat gerenoveerd wordt. De voorbereiding en de verhuizing zelf is een hele uitdaging, vooral omdat alles volgens de coronarichtlijnen moet gebeuren. 

Na 2,5 jaar kunnen de bewoners van het woonzorgcentrum in Reninge eindelijk verhuizen. In 2 dagen tijd zal iedereen verhuisd zijn en dat op een coronaveilige manier. "Het was een hele uitdaging om dat op een coronaveilige manier te doen. De voorbije twee weken konden de bewoners samen met een familielid al eens een kijkje nemen in het nieuwe gebouw en hun nieuwe kamer. Dat moest telkens ingepland worden en iedereen kreeg een tijdslot", zegt directeur Jorgen Sijoen.

Modern woonzorgcentrum anno 2021

In het nieuwe woonzorgcentrum ligt de klemtoon op wonen en leven. "We hebben extra veel aandacht besteed aan een gezellige thuis met veel zachte, rustgevende kleuren. Het uitzicht is ook mooi en groen. Mensen kijken uit op de Reninge Broeken", vertelt directeur Sijoen.

Oude bomen verplant men wel?

Aanvankelijk vroegen de bewoners zich af of ze nog wel wilden verhuizen. "Ze zijn het oude gebouw en hun eigen kamer gewoon, maar alles was verouderd. Sommigen vroegen zich af of het nog de moeite was om te verhuizen. Maar toen ze de nieuwbouw en hun nieuwe kamer zagen, waren ze allemaal enthousiast om te verhuizen", zegt Jorgen Sijoen.

Later dit jaar wordt het oude gebouw nog opgefrist een aangepast. Zo zullen koppels er samen kunnen blijven wonen. De deuren opengooien voor het brede publiek kan nu nog niet, maar later dit jaar moet dit wel lukken. 

 

Meest gelezen