Instant Streetview

Extra politiepatrouilles station Deinze na vechtpartij hangjongeren: "Ze moeten zich gedragen in onze stad"

De politie in Deinze zal meer patrouilleren aan het station na een vechtpartij vorige week. Toen kreeg een 16-jarige jongen zware klappen van een groepje jongeren, naar eigen zeggen omdat hij bevriend is met de ex-vriendin van een van de daders. Maar naast dit feit zijn er al langer problemen met hangjongeren aan het station, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V).

De vechtpartij aan het station van Deinze vorige week is niet het eerste geval, zegt burgemeester Vermeulen (CD&V): "We hadden in het verleden daar al problemen met hangjongeren. Dat is ook niet abnormaal op een plek zoals een station waar veel mensen samenkomen. Maar er zijn geen problemen met iedereen daar", wil de burgemeester benadrukken. "Er zijn ook jongeren die er gewoon afspreken en niks kwaad bedoelen. Maar er zijn er ook bij die zich willen manifesteren ten opzichte van anderen. En vorige week is dat op schandalige wijze gebeurd."

Laat ik duidelijk zijn: dit kan helemaal niet. Iedereen moet zich daar veilig kunnen voelen
Burgemeester Jan Vermeulen (CD&V)

Meer politie, harde aanpak

De politie onderzoekt de zaak waarbij vorige week een 16-jarige jongen zware klappen kreeg van enkele jongeren. Volgens de jongeman zelf kreeg hij klop omdat hij de ex-vriendin van een van de daders kent. De politie zit kort op de zaak, benadrukt de burgemeester: "Er wordt al veel gepatrouilleerd in en rond het station, maar nu nog meer door dit voorval. Laten we duidelijk zijn: dit kan helemaal niet. Wij willen ervoor zorgen dat iedereen in die buurt, jong en oud, zich daar veilig voelt."

Naast de bijkomende patrouilles op verschillende manieren (niet alleen met de combi, ook in burger, te voet of met de fiets) wordt er zelfs gesproken over een wijkcommissariaat in het station zelf, zegt de burgemeester. "Maar in de eerste plaats moeten die jongeren beseffen dat ze zich moeten gedragen in onze stad. Daarvoor moeten we zorgen dat die hard aangepakt worden als ze dat niet doen."

We gaan de jongeren hard aanpakken, ze moeten zich gedragen in onze stad

Burgemeester Jan Vermeulen (CD&V)

De extra aanwezigheid van de politie aan het station van Deinze moet het aanhoudende probleem met het groepje hangjongeren proberen oplossen. Burgemeester Vermeulen is tevreden dat de politie er meer zal zijn. Want dat levert resultaat op: "Ze heeft de verdachten in het vizier. Ik hoop dat de daders de gepaste straffen zullen krijgen."

kasto80

Meest gelezen