Is inbraak in Vilvoordse frituur het werk van beruchte frituurbende uit de streek?

Opnieuw is in de regio rond Grimbergen, Zemst, ingebroken in een frituur. Deze keer sloegen dieven toe in frituur 't Abeeltje in Vilvoorde. De daders geraakten echter niet binnen, maar zorgden wel voor zo'n 6.000 euro aan schade. Of deze inbraak gelinkt kan worden aan de andere feiten in de regio is nog niet duidelijk. 

De schrik zat er goed in bij frituristen in de buurt van Grimbergen en Groot Zemst. De voorbije weken braken dieven er in vijf frituurzaken in. Even leek de rust teruggekeerd, tot nu. Afgelopen nacht sloegen ze opnieuw toe, dit keer in Vilvoorde, in frituur 't Abeeltje. 

Schade is groot

“Rond middernacht werd ik wakker gebeld nadat het alarm was afgegaan”, legt uitbater Moesty Soussi uit. “Eerst dacht ik dat het vals alarm was door de felle rukwinden. Maar toen ik vanmorgen aankwam aan mijn frituur zag ik dat er inbrekers langs waren geweest. Zowel de deur aan de voorkant als aan de achterkant werden geforceerd. Ze zijn gelukkig niet binnen geraakt maar er is veel schade. Dit alles herstellen, gaat mij zeker 6.000 euro kosten."

Er valt niets te stelen in een frituur, buiten wat sauzen, snacks en drank

Moesty Soussi, friturist 't Abeeltje Vilvoorde

Moesty begrijpt niet wat de inbrekers bezielt. “Wat denken ze nu in godsnaam te stelen in een frituur? Het enige dat je hier binnen vindt zijn sauzen, snacks en wat drank. Geld kunnen ze hier niet vinden, dit is niet te begrijpen, dit is schandalig." 

Onderzoek

Intussen onderzoekt de politie volop de zaak, maar kan voorlopig niets kwijt over het onderzoek. Of er een link is met de andere inbraken in frituren in de regio is nog niet duidelijk. Volgens het parket van Halle-Vilvoorde is het onderzoek naar die feiten nog altijd lopende.

Meest gelezen