Belga

Staden geïnteresseerd in zelftests: "Gemeentehuis is nog dicht tot na paasvakantie door besmetting bij personeel" 

Bij de apothekers kan je vanaf vandaag een zelftest kopen, maar ook de Vlaamse overheid is een regeling aan het uitwerken. Zo kunnen gemeenten binnenkort voordelig zelftests aankopen. Staden is alvast geïnteresseerd na een coronauitbraak bij het personeel eind maart.

Die zelftests voor de steden en gemeenten zijn bedoeld voor het personeel in het gemeentehuis. Er wordt nog gekeken welke leverancier de beste voorwaarden heeft. Je kan de test zelf uitvoeren met een neuswisser die zo'n 2 centimeter in je neus gaat. Binnen het kwartier weet je dan of je besmet bent of niet. Als je positief bent, moet je toch nog naar de dokter om de besmetting en contacten te registreren.

Gemeentehuis Staden nog dicht tot na paasvakantie

Het gemeentehuis van Staden ging 2 weken geleden dicht na een coronauitbraak. Zowel de burgemeester, de schepen van onderwijs, als een 6-tal personeelsleden testten positief. Met de zelftests hadden ze misschien sneller kunnen reageren, zegt burgemeester Francesco Vanderjeugd (Open VLD): "Ik dacht dat ik niet besmet was omdat ik geen symptomen had. Ik had geen koorts en had nog volop smaak en geur. Als je dan zo'n sneltest zou kunnen doen, dan kan je sneller reageren natuurlijk."

Het gemeentehuis van Staden is nog dicht tot na de Paasvakantie. Zoveel mogelijk personeelsleden werken van thuis uit. Je kan enkel op afspraak langsgaan voor dringende zaken. 

 

Meest gelezen