Gemeenteraadslid uit Ternat verkiest binnenspeeltuin boven schepenambt 

Sandra De Nil (CD&V en Volks) wordt in 2023 dan toch geen schepen van Ternat. De Nil blijft gemeenteraadslid omdat ze alles wil inzetten op haar binnenspeeltuin en nieuwe horecazaak. Schepen Gunter Desmet (CD&V en Volks), die na nieuwjaar wordt opgevolgd, zal in 2023 haar plek innemen en dus na een jaar onderbreking terugkeren naar het schepencollege. 

Op de laatste gemeenteraad in Ternat werd beslist dat Sandra De Nil vanaf 2023 schepen Jozef Borremans (CD&V en Volks) zou opvolgen. Maar op die beslissing komt gemeenteraadslid De Nil nu terug. "Ik wil mij volledig focussen op de heropstart van mijn binnenspeeltuin Josan en de nieuwe taverne die later dit jaar zal openen", klinkt het bij De Nil. "Daarom dat ik liever gemeenteraadslid blijf en geen schepen wil worden."

Opvolger

Zelf stelde De Nil voor dat Gunter Desmet haar plaats zou innemen, een voorstel dat unaniem werd goedgekeurd door haar partij. Desmet is momenteel schepen in Ternat, maar hij zal vanaf 2022 opgevolgd worden door gemeenteraadslid Geert De Feyter. Hij zal dus een jaar gemeenteraadslid blijven om vervolgens in 2023 terug te keren als schepen. 

De inwoners van Ternat zullen altijd op haar kunnen rekenen, daar zijn we van overtuigd

Michel Vanderhasselt, burgemeester Ternat

 Burgemeester Michel Vanderhasselt (CD&V en Volks) begrijpt de beslissing van De Nil en is ervan overtuigd dat ze als gemeenteraadslid ook nog veel kan betekenen voor de inwoners van Ternat. "We vinden het natuurlijk jammer, maar we begrijpen dat ze voluit wil gaan voor de heropstart van de speeltuin en de uitbreiding van haar horecazaken", zegt Henderickx. "We zijn er ook van overtuigd dat de Ternatse bevolking ook in de toekomst zal kunnen rekenen op haar engagement." 

Meest gelezen