Radio 2

Stedelijke werkhuizen in Oostende verzakken: "Ik geloofde mijn ogen niet" 

In Oostende zijn de stedelijke werkhuizen aan de Molendorpkaai aan het verzakken. De situatie is behoorlijk ernstig, want verschillende ruimtes moeten gestut worden. De stad is van plan om een nieuw complex te bouwen voor 6,2 miljoen euro.

In de stedelijke werkhuizen slaat de stad onder meer haar materiaal voor feesten op. De technische dienst heeft er ook een tiental ateliers en kantoren. Er werken zo'n 80 mensen. Maar er zijn ernstige problemen met de stabiliteit van het gebouw. 

Turflaag droogt uit

De verzakking komt omdat de gebouwen op een turflaag liggen en door de droogte zakt die laag weg. "Dat zorgt voor een onstabiele ondergrond", zegt schepen voor Stadsgebouwen, Björn Anseeuw (N-VA). "De vloer zakt weg, de muren zakken weg, muren moeten gestut worden: het is al 6 à 7 jaar aan de gang. De ondergrond is turf. Daardoor is de draagkracht hoog twijfelachtig. We moeten dit dringend aanpakken. Het is niet aangenaam werken, maar het blijft wel veilig voor het personeel."

De stad Oostende is van plan om een nieuw complex te bouwen voor 6,2 miljoen euro. De start van de werken is gepland in 2023.

Meest gelezen