Kamelen en dromedaris die in Doornik ronddoolden, blijken ontsnapte circusdieren

De twee kamelen en de dromedaris die zondagnacht in een dorpje bij Doornik los liepen, blijken ontsnapte circusdieren te zijn. De dieren konden ontsnappen omdat iemand kennelijk de omheining doorgeknipt had van de weide waarop de dieren stonden te grazen.

Een inwoner van Marquain, een deelgemeente van Doornik, in de provincie Henegouwen, belde zondagnacht de lokale politie met de ongewone melding dat twee kamelen en een dromedaris in het dorp rondliepen. 

Bekijk hier de opmerkelijke beelden van de ronddolende dieren en lees daaronder verder: 

Videospeler inladen...

Eerst was onduidelijk waar deze drie dieren vandaan kwamen, maar nu blijkt dat de dieren bij het circus Achille Zavatta horen, dat op dit moment zijn tenten in Noord-Frankrijk heeft opgeslagen. Dat meldt burgemeester Paul-Olivier Delannois (PS) op Facebook.

"De twee kamelen en de dromedaris bevonden zich op een weide in Doornik, toen een kwaadwillige daad ervoor zorgde dat de dieren op de weg belandden", schrijft de burgervader van Doornik. (Lees verder onder het Facebookbericht.)

Toen de dieren zondagnacht langs Rijselseweg in Orcq werden gespot, werden twee politiecombi's ingeschakeld om de dieren te bedwingen. 

"Dankzij het opmerkelijke werk van de politie en de doeltreffende samenwerking met een landbouwer uit Marquain, konden de dieren uitrusten op de weide van de landbouwer”, schrijft burgemeester Delannois. “De eigenaar en de landbouwer zijn overeengekomen dat de dieren op de weide kunnen blijven grazen tot de toegang tot hun eigen weide hersteld is.".

De dieren zijn dus eigendom van het circus Achille Zavatta, dat in de winter zijn tenten opslaat in Fresnes-sur-Escaut in Noord-Frankrijk. Ze werden in Doornik verzorgd door iemand die het circus telkens van hooi en stro voorziet als het Doornik aandoet.

De burgemeester vraagt mensen die over informatie beschikken, contact op te nemen met de politie, zodat de dader geïdentificeerd kan worden.

Meest gelezen