Kinderen mogen de hele paasvakantie de paashaas helpen op de abdijsite Herkenrode in Hasselt

Op de Abdijsite in Herkenrode had de paashaas dit weekend duidelijk geen last van een vervelend virus of van slecht weer.  Kinderen konden hem een handje helpen door al spelend snoep en cadeautjes bij de juiste dieren af te leveren. 

Nog tot en met 18 april kunnen kinderen tussen 3 en 7 jaar een eierenrace afleggen en slalommen tussen wortels in de kruiden- en inspiratietuin van Herkenrode.  “Een ideale activiteit voor het paasweekend”, vindt een ouder. “Er was de voorbije week tijdens de paaspauze zo goed als niks te doen voor kinderen. Deze speur- en doetocht voor cadeautjesjagers is daarom een welkome afwisseling. De kinderen kunnen door de groene site rennen en uittesten of ze zelf behendig genoeg zijn om paashaas te worden. Op het einde van het spel wacht hen een lekkere verrassing. ”

(lees verder onder de foto)

Coronaproof

Nog de hele paasvakantie lang kan je een tijdblok reserveren om met je kroost te gaan spelen op de Abdijsite van Herkenrode. “Bij het kiezen van een uitstap ben ik altijd terughoudend omdat ik moeilijk kan inschatten hoeveel volk er gaat zijn”, zegt een mama. “Maar deze paasactiviteit is erg coronaproof in elkaar gestoken. De tuin zou op dit moment volgeboekt zitten, maar er is duidelijk nog meer dan ruimte genoeg voor elke bubbel. Op deze manier hebben onze kinderen toch een echt paasgevoel. Al komt de paashaas thuis natuurlijk ook nog op bezoek”, lacht de mama. 

Een tijdslot en tickets kan je reserveren via de website van de Abdijsite in Herkenrode.

Meest gelezen