Kinderkamp Thof in Drongen opent zijn deuren: “Goed of slecht weer, we gaan ons amuseren" 

Kinder - en jeugdkampen starten vandaag volgens de nieuwe coronamaatregelen. Voor organisatoren was het een gepuzzel. Zo ook bij Ine Timmerman uit Drongen. Ze organiseert een kleinschalig kinderkamp in haar bos. “De hele week is het koud weer, maar de kinderen krijgen toch een warme kampsfeer.” 

Vanaf vandaag mogen de kinder – en jeugdkampen heropenen. Zo ook het kinderkamp Thof in Drongen. “Deze week komen er in totaal 16 kinderen langs, met mijn 2 kinderen inbegrepen”, vertelt Ine Timmerman van Thof.  

Hoe verliep het reorganiseren?

“Een paar weken geleden was ik op zoek naar vrijwilligers. Ik heb heel veel berichtjes ontvangen. Er hadden zeker 30 mensen gereageerd. Je ziet hoe open Vlaanderen is om te helpen. Nadien moest ik nog nadenken over hoe ik mijn bos in 2 zou splitsen, omdat de kinderen maar in groepjes van 10 mogen spelen. Mijn tuin is eigenlijk een bos. Ik mag ook de tuin van de buren gebruiken om meer ruimte te maken voor de kinderen." 

Extra maatregelen?

Alle jeugdkampen moeten zich aan de maatregelen houden. “De kinderen mogen maximum in groepjes van 10 spelen. Iedereen doet mondmaskers aan, zowel binnen als buiten en de handen wassen is ook belangrijk.”

Alles staat buiten en daarom ga ik een vuurtje maken voor de kinderen, zodat ze het warm hebben
Ine Timmerman van Thof

“In het begin wist ik niet goed hoe ik het moest reorganiseren. Het zou dan ook heel moeilijk geweest zijn om bijvoorbeeld af te bellen. Maar ik heb hulp gevraagd en heel veel mensen uit mijn omgeving hebben me geholpen. Daar ben ik zeer dankbaar voor", vertelt Timmerman.

Oplossingen voor het koude weer

“Alles staat buiten en daarom ga ik een vuurtje maken voor de kinderen. Ik ga de ouders ook vragen om hun kinderen warme kleren mee te geven en ervoor zorgen dat de kinderen genoeg bewegen. Er is ook een hottub (=warme jacuzzi) zodat ze het lekker warm krijgen. Ik hoop echt dat ze het niet koud gaan hebben, dat is mijn grootste angst”, besluit Timmerman. 

kasto80

Meest gelezen