Vlaams minister van Jeugd Dalle wil geen tests op zomerkamp: "Kostprijs is onverantwoord hoog"

Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle (CD&V) wil dat de jeugdkampen tijdens de zomer sowieso kunnen doorgaan. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Hij wil ook niet dat jongeren en kinderen een PCR-test moeten ondergaan als ze op kamp zouden gaan. Volgens de minister zullen de protocollen die bestaan, volstaan om de kampen te kunnen organiseren. Bovendien zou de kostprijs van het testen van kinderen en jongeren onverantwoord hoog zijn.

Zodra de 65-plussers gevaccineerd zijn, moet er meer mogelijk worden voor jongeren, stelt Vlaams minister van Jeugd Benjamin Dalle in een interview met Het Nieuwsblad. "We passen de coronaregels nu toe om te vermijden dat mensen ziek worden en de ziekenhuizen te zwaar onder druk komen. Als de mensen die het meeste risico lopen gevaccineerd zijn, is er geen reden meer om die strikte maatregelen aan te houden."

Volgens Dalle zou  er in de loop van volgende maand dan weer meer mogelijk worden voor jongeren. En zouden de jeugdkampen in de zomer ook zeker door moeten kunnen gaan. Volgens de minister zullen de protocollen die reeds bestaan, volstaan om de kampen veilig te kunnen organiseren.  "Vorige zomer werd getoond hoe het veilig kan", klinkt het. 

Daarom is Dalle ook geen voorstander van het voortdurend testen van jongeren. "We gaan toch niet vragen dat al die jongeren komende zomer een PCR-test ondergaan om opnieuw aan activiteiten te kunnen deelnemen? Dat is niet realistisch, een zeer slecht idee en bovendien ook heel duur. Minstens 2 miljoen tests, voor en na een kamp, tegen 50 euro per stuk ? Dan spreek je over 100 miljoen euro."

Beluister hieronder het gesprek met Vlaams minister van jeugd Benjamin Dalle in "De ochtend" op Radio 1:

Meest gelezen