Opluchting bij wielrenner Julien Vermote uit Kortrijk "Ik ben opnieuw prof"

Julien Vermote heeft weer werk. De 31-jarige renner wordt opgevist door Alpecin-Fenix, de ploeg van Mathieu van der Poel. Vermote ondertekent er een contract tot het einde van het jaar, met optie voor een bijkomend seizoen. "Ik heb het gevierd met een goeie fles wijn."

Na drie maanden zonder ploeg, is hij toch van straat. Julien Vermote wordt ploegmaat van Mathieu Van der Poel en 2 andere West-Vlamingen, Gianni Vermeersch en Jonas Rickaert. Julien Vermote is 31 jaar en verdiende zijn sporen als werkpaard bij Quick-Step. Daarna ging hij aan de slag bij Dimension Data (2018-2019) en Cofidis (2020). Dit jaar zat hij zonder ploeg.

Nooit opgeven

Julien bleef al die maanden trainen en zich verzorgen, waardoor hij nu meteen kan starten. "Ik heb nooit opgegeven en ben blijven verder werken. Daar word ik nu voor beloond en daar ben ik heel tevreden mee. Het is een goede ploeg, een ploeg die aan het groeien is. Zij hebben zich ook al getoond de voorbije wedstrijden dat ze present zijn in de koers. Het is belangrijk om in een degelijke ploeg terecht te komen", vertelt Julien Vermote vanmiddag op Radio 2 West-Vlaanderen.

Ik heb mijn nieuw contract bij Alpecin-Fenix gevierd met een goeie fles wijn

 

Julien Vermote

Nog 3 grote rondes te gaan

De nieuwe ploeg van Vermote, Alpecin-Fenix, rijdt dit jaar voor het eerst de 3 grote rondes: de Giro, Vuelta en de Tour. Hij weet nog niet in welke rondes hij zal mogen meerijden.

Vermote reed eerder al 4 keer de Tour en 3 keer de Giro. Hij neemt dus een pak ervaring mee naar zijn nieuwe team. 

Meest gelezen