Corona-overtreder probeert politie om te kopen: "Duizenden euro's aangeboden om trouwfeest te laten doorgaan" 

Zowel in Halle als in Sint-Pieters-Leeuw heeft de politie dit weekend twee feestjes stilgelegd. Het ging om een lockdownfeestje in Halle en een trouwfeest in Sint-Pieters-Leeuw. In totaal werden 42 pv's uitgeschreven voor het niet naleven van de coronamaatregelen. Opmerkelijk: op het trouwfeest probeerde men de agenten om te kopen. 

Het was een druk weekend voor de politiezone Zennevallei. Zaterdagmiddag kreeg de politie een eerste melding binnen dat verschillende mensen in feesttenue een woning op de Pepingsesteenweg in Sint-Pieters-Leeuw waren binnen gegaan. In de woning was er een trouwfeest bezig met zo'n dertig gasten. Een deel van de gasten probeerde bij aankomst van de agenten via het platte dak te ontsnappen. 

Men wou de trouw laten doorgaan, dus probeerden de overtreders het in der minne te regelen

Jeroen Beke Smets, politiezone Zennevallei

Nog opvallender is het feit dat een van de aanwezigen, de agenten probeerde om te kopen. "Tijdens de huiszoeking werd onze politieploeg een enveloppe met duizenden euro's aangeboden", vertelt Jeroen Beke Smets, woordvoerder van de politiezone Zennevallei. "Met het geld probeerde men dus de agenten om te kopen, met de vraag om de huiszoeking onmiddellijk te stoppen en alles 'in der minne' te regelen. Dat is natuurlijk niet gebeurd en naast de 24 pv's voor het overtreden van de coronamaatregelen, werd er ook een pv voor poging tot omkoping opgesteld. Tot slot ook nog eens twee pv's wegens smaad aan de politie." 

Lockdownfeestje Halle

Later op de avond werden de agenten opnieuw opgeroepen voor een feestje. Deze keer ging het om een lockdownfeestje in een appartement in de Melkerijstraat in Halle. Daar trof de politie 17 feestvierders aan, waarvan een minderjarige. Tien van hen hadden zich verschanst op het terras van de buren. In totaal kregen 16 feestvierders een pv. De bewoner van het appartement moet zich binnenkort verantwoorden voor de rechter. 

Meest gelezen