Radio 2

Wielerfans kunnen volgend jaar toch al uitkijken naar de Ronde van Vlaanderen in Brugge. Tomas Van den Spiegel: "Brugge verdient dat"

Er komt volgend jaar een event in Brugge op de dag van de Ronde van Vlaanderen. Wat dat wordt, is nog niet helemaal bekend. Brugge en Antwerpen organiseren voortaan afwisselend de start van de Ronde. Brugge komt in 2023 aan de beurt. 

Het échte werk in Brugge is voor 2023. Maar ook al volgend jaar zal de stad een stukje meepikken van de wielerklassieker. Organisator van Flanders Classics, Tomas Van den Spiegel: "'Omdat we met zijn allen niet zo lang willen wachten, hebben we ons geëngageerd om volgend jaar toch al een event te organiseren. Hoe dat precies er zal uitzien, moeten we nog bekijken. Ik denk dat Brugge dat verdient."

Parcours uittekenen

Ex-basketter Tomas Van den Spiegel woonde zelf een tijdje in Brugge. "De stad is een ideale vertrekplaats om naar de Vlaamse Ardennen te rijden. Welke West-Vlaamse gemeenten we daarbij zullen aandoen, moeten we nog bekijken. Onze parcoursbouwers gaan nu aan de slag." Wel al zeker is dat 't Zand in Brugge de verzamelplaats blijft voor de bussen en de Markt dienst zal doen om de wielrenners voor te stellen. Ook aan de finale in de Vlaamse Ardennen zal niets worden veranderd. 

Meest gelezen