Jonge vandalen halen schooltje in Evergem overhoop: "Leerkracht kon hen betrappen, maar ze ontsnapten"

Enkele jonge vandalen hebben op paasmaandag ingebroken in BUSO-school ‘t Vurstjen in Evergem. De jongeren gooiden verschillende klassen overhoop en goten liters verf over de grond. “Ik hoop dat ze toch zelf naar de politie stappen en gewoon hun schade komen herstellen”, vertelt schooldirecteur Jörge Engels.

Het is paasvakantie en heel wat jongeren zijn de beperkingen door de coronamaatregelen meer dan beu. Om zich toch bezig te houden trokken ze afgelopen maandag tussen 14.00u en 15.00u naar ‘t Vurstjen, een school voor buitengewoon onderwijs. “Ze sloegen in een voormalige sanitaire ruimte een raampje in en geraakten zo het schoolgebouw binnen”, zegt Engels. “Wat ze niet wisten was dat ze een stil alarm lieten afgaan.” 

Lees verder onder de foto

Overal verf

Meteen kwam een leerkracht ter plaatse, maar in die paar minuten tijd konden ze toch een gebouw helemaal ondersteboven halen. “Ze gooiden alles uit de kasten in de verschillende lokalen. In een bepaald lokaal stonden potten verf. Die hebben ze met snoeischaren kapot gestampt om dan nadien de verf volledig over de grond uit te gieten. Ook enkele deuren en muren en een stuk van de omheining zaten onder de verf.” De toegesnelde leerkracht probeerde de jongeren bij de lurven te vatten, maar ze konden toch ontkomen. Ook de politie kon nadien hen niet meer aantreffen.

Geef jullie aan bij de politie en help de schade te herstellen

Jörge Engels, directeur 't Vurstje Evergem

Jörge Engels is teleurgesteld in het gedrag van de vandalen en doet een oproep. “Sowieso moet er iemand hen opgemerkt hebben. Een van die jongeren zat onder de witte verf. Tot die jongeren wil ik me ook even richten: uit respect voor het werk van onze leerkrachten, zou ik willen vragen om je toch bij de politie aan te geven. Zo kunnen jullie de schade herstellen die jullie hebben aangericht en mee helpen om alles proper te krijgen.” Voorlopig is er nog geen spoor naar de daders.

kasto80

Meest gelezen