Antwerp 10 miles dit jaar in een virtueel jasje: "Lopen in je eigen buurt, maar dankzij app wel met de typische sfeer"

Ondanks het coronavirus zal het laatste weekend van april dit jaar toch nog in het teken staan van de Antwerp 10 miles. De organisatoren lanceren de loopwedstrijd via een app, als virtueel alternatief voor de fysieke wedstrijd. De virtuele editie kan overal gelopen worden en zal een echte eventbeleving proberen te benaderen. "We nemen je mee op een auditieve toer van 16 kilometer, waarop je alles hoort wat je normaal zou meemaken", vertelt Thomas Huyberechts van medeorganisator Golazo. 

Eerder werd al aangekondigd dat de fysieke editie van de 10 miles verhuist naar oktober, omwille van het coronavirus. "Maar we wilden absoluut nog iets doen voor onze loopcommunity. Daarom hebben we deze virtuele 10 miles uitgewerkt", zegt organisator Thomas Huyberechts in "Start Je Dag" op Radio 2 Antwerpen. 

Levensechte ervaring

Het weekend van 24 en 25 april kunnen liefhebbers de loopwedstrijd zo via een app afleggen. En dat kan ook in je eigen buurt. "Je mag lopen waar je wil. Het is dus absoluut niet de bedoeling dat iedereen naar Linkeroever afzakt", zegt Huyberechts. 

Op de virtuele toer hoor je alles wat je normaal ook zou meemaken in Antwerpen

Thomas Huyberechts, Golazo

Wel zal de organisatie ervoor zorgen dat lopers zich op de fysieke wedstrijd in Antwerpen wanen. Er wordt gezorgd voor een levensechte ervaring. "We nemen je mee op een auditieve toer van 16 kilometer, waarop je alles hoort wat je normaal zou meemaken op de 10 miles in Antwerpen. Denk aan ritmisch handengeklap, een massa supporters en tientallen DJ's."

Beluister het gesprek op Radio 2 Antwerpen hier, en lees onder het fragment verder:

Jonas Roosens

Ook een kortere afstand

Ook wie een kortere afstand wil lopen, kan terecht op het virtuele evenement. Zo is er ook een "short run" voorzien van 6 kilometer. Op de fysieke wedstrijd in oktober zal daarvoor een nieuw parcours langs het water voorzien worden, langs het Galgenweel. "Het is nog afwachten hoe de situatie rond corona zal evalueren, maar we kijken er ook heel erg naar uit om iedereen op 10 oktober weer fysiek te verwelkomen", besluit Huyberechts.

Inschrijven voor de virtuele Antwerp 10 miles kan vanaf nu, via de website van het evenement. Wie dat doet, krijgt ook een goodiebag opgestuurd. 

 

Meest gelezen