Copyright by Hinterhaus Productions

Binnentuinen worden romantisch decor voor huwelijken in Sint-Laureins

Vanaf de maand mei zouden huwelijksplechtigheden in Sint-Laureins kunnen plaatsvinden in 2 binnentuinen: aan het Godshuis in Sint-Laureins zelf, en aan het gemeentehuis van deelgemeente Watervliet. De gemeenteraad keurt dat morgen wellicht goed. De coronamaatregelen zijn dan wel versoepeld zodat er nu 15 mensen bij een huwelijksplechtigheid kunnen zijn. “Maar dat is nog altijd weinig, en in openlucht kunnen er toch meer mensen bij zijn”, zo luidt het.  

Van januari tot nu zijn de huwelijken in Sint-Laureins op 1 hand te tellen. “Mensen stellen hun huwelijk uit, omdat ze maar 15  familieleden en vrienden kunnen uitnodigen", zegt schepen van burgerzaken Claudine Bonamie (Samen Anders). "Als het om grote families gaat, dan is het jammer dat sommigen mogen gaan, en anderen niet. Een feest mag al helemaal niet, dus dan zouden er bij de huwelijksplechtigheid zelf toch zoveel mogelijk mensen moeten kunnen zijn. Onze gemeenteraadszalen zijn te klein. Zodra er 15 mensen binnen zijn, en die moeten afstand houden, zijn die zalen helemaal vol. De binnentuin van het Godshuis (dat nu leeg staat) en van het gemeentehuis in Watervliet bieden dan een oplossing. ”

(Lees voort onder de toto van de tuin van het Godshuis)

Sint-Laureins wil de verloofde stellen toch wel wat perspectief bieden door huwelijken in openlucht mogelijk te maken. Schepen Claudine Bonamie: “Tot nu zijn er dit jaar amper huwelijken geweest. Mensen bekijken het van maand tot maand, stellen uit, wachten op soepeler maatregelen. Maar dat kan toch niet blijven duren? Ze moeten toch iets hebben om naar uit te kijken?"

Toch romantisch om te kunnen trouwen in openlucht?

Claudine Bonamie (Samen Anders), schepen van burgerzaken Sint-Laureins

Om de trouwers in spe dat perspectief te geven, is er het idee om de tuinen open te stellen. "Als het mooi weer is, kan dat toch heel romantisch zijn? We hopen dat koppeltjes daardoor hun huwelijk niet langer uitstellen en toch de stap zetten", zegt Bonamie nog.

Morgen bekijkt de gemeenteraad of ze de twee binnentuinen voor huwelijksplechtigheden kan aanbieden. Vanaf mei zou het dan mogelijk zijn om te trouwen in openlucht in Sint-Laureins en in Watervliet.

 

kasto80

Meest gelezen