Radio 2

Boodschap in pillenflesje voor overleden moeder spoelt aan op strand De Panne: "Ik voel me schuldig dat ik de brief las"

Een vrouw uit Londerzeel heeft een straffe vondst gedaan op het strand van De Panne. Toen ze vuilnis aan het rapen was, viel haar oog op een pillenflesje. “Het blijkt om een echte boodschap in een fles te gaan. Maar het was wellicht niet de bedoeling dat iemand dit ooit zou lezen. De schrijfster richtte de persoonlijke brief aan haar overleden moeder.”

De vrouw vond in het pillenflesje een geparfumeerde Engelse brief van twee bladzijden lang,  enkele keitjes en een bloem. “Moederdag, 14 maart 2021. Liefste mama, een nieuw jaar zonder jou is alweer voorbij. Ik mis je nog steeds heel erg veel. Het is een verschrikkelijk jaar door covid”, begint de brief.

De brief die niemand mocht lezen

De vrouw die de brief schrijft, richt zich rechtstreeks aan haar overleden moeder. "Ze praat over wat corona allemaal teweeg heeft gebracht en dat ze het moeilijk heeft met het feit dat ze niemand mag knuffelen. Er staan heel erg persoonlijke zaken in, onder meer over haarzelf en dat van haar familie en kinderen. Het lijken dingen die ze sowieso in volle vertrouwen aan haar moeder had willen vertellen. Ik merk dat ze een enorm hechte band hadden. Ik voel me er zelf niet zo goed bij dat ik het helemaal gelezen heb, want dit was niet voor mij bestemd”, zegt Isabelle die de brief vond.

Moederdag op 14 maart in UK

Moederdag werd in Engeland al gevierd op 14 maart. "Ik vermoed dat de schrijfster elk jaar opnieuw met moederdag een flesje met een boodschap aan haar moeder in zee zal gooien. Wellicht heeft ze de keitjes erin gestopt om het flesje naar de eeuwigheid te doen zinken, maar waren ze niet zwaar genoeg. Ik sta er wel van versteld dat het flesje, dat dus hoogstwaarschijnlijk in Engeland in zee is gegooid, na drie weken al aanspoelt aan onze kust. Het grijpt me hoe dan ook aan”, besluit Isabelle.

(lees verder onder de foto)

Radio 2

Isabelle gaat de brief nu inkaderen en in haar appartement ophangen. De vrouw contacteren kan ze niet, want ze heeft enkel een voornaam. 

 

 

Meest gelezen