Brandweerzone Kempen zoekt vrijwilligers

De brandweerzone Kempen is op zoek naar extra vrijwilligers om hun team te versterken. Normaal gezien houdt het korps jaarlijks een aanwervingsronde met infoavonden, maar door corona kan dat niet. "We willen in september 24 mensen laten starten aan onze opleiding", zegt Elise Rutten van brandweerzone Kempen.

Om haar korps te versterken, is brandweerzone Kempen op zoek naar 24 nieuwe vrijwilligers. "We willen graag in september starten met het opleiden van die mensen. De verdeling van wie op welke post terechtkomt, is nog niet voor nu", zegt Elise Rutten van brandweerzone Kempen.

De belangrijkste vereiste is dat je op minder dan 8 kilometer van de kazerne woont

Elise Rutten van brandweerzone Kempen

"Wij zijn niet specifiek op zoek naar mannen of vrouwen. Er zijn al verschillende vrouwelijke vrijwilligers aan het werk bij ons, maar dat mogen er gerust nog meer worden", gaat Rutten verder. "De belangrijkste vereiste is dat je op minder dan acht kilometer van een kazerne moet wonen. Zo zijn we zeker dat je op een kwartier in de kazerne kan staan om te vertrekken."

Brandweerzone Kempen bedient 15 gemeenten en heeft in 7 daarvan een kazerne. (Balen, Geel, Herentals, Herenthout, Mol, Westerlo en Grobbendonk) Wie interesse heeft, kan zich inschrijven op de website van de brandweer.

Meest gelezen