fotografie peter Hilz (C)

Brusselse politie betrapt twee mannen op seksuele intimidatie op de openbare weg

In de Brusselse noordwijk heeft de politie zondag twee mannen opgepakt voor seksuele intimidatie op de openbare weg. Sinds kort patrouilleren politievrouwen en -mannen daar in burger om overtreders op heterdaad te betrappen.

Begin maart werd het project aangekondigd: de Brusselse politie zou op bepaalde "hotspots" extra waakzaam zijn voor seksueel grensoverschrijdend gedrag. Een politieagente in burger, vanop een afstandje gevolgd door twee politiemannen in burger, werd daarvoor ingezet. De politie Brussel-Noord (Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node en Evere) heeft die tactiek al twee keer ingezet.

Bij een eerste operatie, op 17 maart, werd niemand betrapt. Afgelopen zondag werden wel twee processen-verbaal opgesteld. Een daarvan was gericht tegen een 26-jarige man, die de politieagente aanklampte en aandrong om haar telefoonnummer te krijgen. Volgens de politie werd de man er tijdens zijn verhoor op gewezen dat het niet om onschuldig flirten ging, maar om seksuele intimidatie, aangezien de vrouw had gezegd dat hij haar met rust moest laten. 

Het parket van Brussel zal beslissen wat er met de man gebeurt. De tweede verdachte, een man van 41, keek naar de undercoveragente, riep volgens de politie obscene woorden, en stak zijn tong uit terwijl hij een seksuele handeling nabootste. De man zal later nog verhoord worden.

Bekijk hier een reportage uit "Het Journaal" van 7 maart 2021 over de aankondiging van het project:

Videospeler inladen...

Meest gelezen