Radio 2

Camera's leggen 500 sluikstorters op beeld vast in regio rond Kortrijk, Waregem en Zwevegem

De afvalintercommunale IMOG heeft in de streek rond Kortrijk, Waregem en Zwevegem op een jaar tijd ongeveer 500 sluikstorters betrapt, met behulp van verborgen camera's.

De afvalintercommunale IMOG zette het afgelopen jaar 5 verborgen camera's in om sluikstorters te betrappen. Die camera's worden afwisselend ingezet in de steden en gemeenten waar IMOG actief is. In 2020 werden maar liefst 500 sluikstorters betrapt, 121 daarvan kregen al een GAS-boete. De meeste sluikstorters werden betrapt in Kortrijk en Waregem. De camera's registreren de sluikstorters, daarna is het aan de politie om hen te identificeren.

Teleurgesteld

Voorzitter Rik Soens is blij dat sluikstorten niet onbestraft blijft en hoopt dat mensen hun les leren, al is hij ook teleurgesteld. "We hebben zoveel mogelijkheden om afval kwijt te geraken en toch laten mensen het achter waar het niet mag", zegt hij. "Is dat gemakzucht? Ik weet het niet. In ieder geval ben ik blij dat ze ook wel gestraft worden."

Meest gelezen