Bestuurders aangereden door vrachtwagen na slippartij in Mechelen: 1 dode en 1 persoon in kritieke toestand 

Rond 6.30 uur is er een dodelijk verkeersongeval gebeurd in Mechelen, op de aansluiting van de R6 naar de E19 in de richting van Brussel. Verschillende voertuigen zijn er geslipt en twee personen zijn aangereden door een vrachtwagen. Eén persoon overleed ter plaatse. Er zijn nog andere slachtoffers overgebracht naar het ziekenhuis, van wie één persoon in kritieke toestand. In totaal zijn er 6 voertuigen betrokken bij het ongeval.

Het ongeval gebeurde vanmorgen aan de oprit van de E19 richting Brussel. Door het gladde wegdek zijn er een aantal voertuigen geslipt. Twee bestuurders hebben hun wagen verlaten.

"De bestuurders van de twee wagens die eerst zijn geslipt, zijn uit hun wagen gestapt", bevestigt commissaris Alain Verstrepen van de federale wegpolitie. "Ze zijn achter de vangrail gaan staan. Toen de tweede vrachtwagen slipte, heeft de bestuurder geprobeerd om te corrigeren en is in de richting van de twee personen gegleden en die zijn door de vrachtwagen gegrepen." Voor één persoon kwam alle hulp te laat. De andere persoon is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar is intussen stabiel en buiten levensgevaar.

"De vrachtwagen chauffeur en enkele passanten zijn in shock afgevoerd naar het ziekenhuis voor onderzoek, maar zijn niet echt gekwetst", zegt Verstrepen.

In totaal waren er 2 vrachtwagens, 3 auto's en 1 bestelwagen bij het ongeval betrokken.  Eén van de vrachtwagens is gekanteld in de vangrail en moet getakeld worden. De aansluiting naar de E19 blijft er versperd.

De bestuurders hebben gedaan wat ze moesten doen

Alain Verstrepen, commissaris federale wegpolitie

Ondanks de dramatische afloop, vindt commissaris Verstrepen wel dat de bestuurders van de geslipte wagens gedaan hebben wat ze moesten doen. "Ze hebben zo snel mogelijk het voertuig verlaten en dat is ook wat is geraden. Als het voertuig nog op de baan staat, of op de pechstrook, dan kan dat aangereden worden door andere voertuigen en dat is uiteraard gevaarlijk voor de inzittenden.  Ze zijn ook achter de vangrail gaan staan zoals dat zou moeten, maar helaas."

Verder roept Verstrepen bestuurders op om zeer voorzichtig te blijven bij deze weersomstandigheden en de snelheid te matigen.

Bekijk hieronder een reportage uit "Het Journaal."

Videospeler inladen...

Meest gelezen