"E314-held" beschermt vader en peuter met eigen vrachtwagen na ongeval op de snelweg

Rotger Haaijer van tanktransporten Wemmers  zou je sinds gisteravond "de held van de E314" kunnen noemen. Vlak voor zijn neus gebeurde er gisteravond een ongeval op de snelweg. Een man reed er met een auto tegen een andere vrachtwagen. Die sloeg lek en de wagen, waarin ook nog een kind zat, belandde op de middenberm. Rotger blokkeerde onmiddellijk de snelweg om de vader en zijn dochter te beschermen en bij te staan. 

"Ik had geladen in Gent en moest naar Duitsland toen plots dat ongeval vlak voor me gebeurde", vertelt Rotger Haaijer. "Overal lagen plots brokstukken en iedereen moest vol op de rem gaan staan.  Met 25 ton sta je niet zo snel stil. Ik belandde dus op de meest linkse baan. Toen zag ik de vader met het kind in het kinderzitje al uit de wagen komen en heb ik mij meteen helemaal rechts gezet om het verkeer te blokkeren."

De vader vroeg nog of hij geen gevarendriehoek moest zetten maar ik antwoordde dat het wel duidelijk was voor iedereen dat er een ongeval was gebeurd

Vrachtwagenchauffeur Rotger Haaijer

"Toen stond die vader daar met dat kind in de sneeuw", gaat Haaijer verder. "Ik heb dan de deur van mijn cabine opengegooid en gezegd dat hij moest instappen. Ik was uiteindelijk te laat in de fabriek in Duitsland, maar dat maakt me niet uit. Ik vond dit belangrijker. Vrachtwagenchauffeurs hebben niet altijd een goed imago, maar dit hoort ook bij ons werk vind ik. Met onze vrachtwagens kunnen we zeker helpen als er een ongeval is gebeurd", zegt Haaijer.

(Lees verder onder de foto)

"Het is nog allemaal goed afgelopen", besluit Haaijer. "Gelukkig waren zowel vader als kind ongedeerd. Maar dan was er de koude nog, en daarin laat je een vader met kind toch niet buiten staan. Ze hebben bij mij in de cabine gezeten en dan heb ik hen een afrit verder afgezet. Daar stonden zijn ouders te wachten. Gisteravond heb ik van hem nog een berichtje gehad om mij te bedanken. Maar ik ben al blij dat alles goed is met hen."

De wegpolitie heeft de man achteraf nog uitvoerig bedankt. De snelweg was uiteindelijk meer dan twee uur geblokkeerd.

Meest gelezen