Gemeenschapsonderwijs gaat eindtermen actief verdedigen voor Grondwettelijk Hof

Het Gemeenschapsonderwijs zal de nieuwe eindtermen voor de tweede en derde graad van het middelbaar onderwijs actief verdedigen voor het Grondwettelijk Hof. Dat schrijft De Standaard. Het Gemeenschapsonderwijs komt daarmee recht tegenover het Katholiek Onderwijs te staan, want zij vechten de nieuwe eindtermen aan.

Begin februari besliste het Katholiek Onderwijs Vlaanderen om de nieuwe eindtermen voor de tweede en derde graad middelbaar onderwijs aan te vechten voor het Grondwettelijk Hof. Topman Lieven Boeve verzet zich niet tegen de dynamiek van de inhoudelijke hervorming, maar er zijn zoveel eindtermen dat er geen plaats meer is voor een eigen pedagogisch project, luidt zijn kritiek. Het Gemeenschapsonderwijs is het daar niet mee eens. De eindtermen bieden het GO! voldoende garantie om een eigen pedagogisch project te kunnen uitvoeren.

Nieuw is dat het Gemeenschapsonderwijs actief voor de eindtermen zal pleiten in de procedure bij het Grondwettelijk Hof. "Bij een procedure bij het Grondwettelijk Hof kan je als belanghebbende partij tussenkomen", zegt Raymonda Verdyck van het GO!."Gezien het belang en de impact op onze scholen hebben we beslist om tussenbeide te komen in de procedure van de eindtermen, op het ogenblik dat het Katholiek Onderwijs  naar het Grondwettelijk Hof zal stappen."

Het GO! komt in deze juridische procedure dus lijnrecht tegenover het Katholiek Onderwijs te staan. Maar van een nieuwe schoolstrijd wil Verdyck niet weten. "We komen gewoon als partij tussenbeide in het belang van onze leerlingen. We willen dat de continuïteit in de scholen gegarandeerd kan blijven. Iedereen is volop bezig het nieuwe schooljaar voor te bereiden met nieuwe leerplannen en met nieuwe eindtermen. We willen dat de overstap van de eerste naar de tweede graad op een goede manier kan verlopen. Vandaar dat we het belang van onze scholen, leerlingen en leerkrachten verdedigen".

Bekijk hieronder een reportage uit "Het Journaal."

Videospeler inladen...

Meest gelezen