Valtteri Viktor Bottas met eigenaars vakantiehoeve De Maalderie
Radio 2

Hoog bezoek in vakantiehoeve in Houthulst: Erik Zabel en Formule 1-piloot Bottas logeerden er

Vorige week logeerden er 2 wereldsterren in de vakantiehoeve De Maalderie in Houthulst. Oud-wielrenner Erik Zabel en Formule 1-piloot Valtteri Bottas waren er samen met de vrouwelijke wielerploeg Canyon voor de Ronde van Vlaanderen.

Jaarlijks trekt de Duitse wielerploeg voor vrouwen, Canyon, voor een maand naar de vakantiehoeve in Houthulst, om er te trainen voor de voorjaarsklassiekers. Dit jaar hadden ze 2 bijzondere gasten bij. Oud- wielrenner Erik Zabel en Formule 1-piloot Bottas. Erik Zabel was rond de eeuwwisseling samen met Jan Ullrich de populairste Duitse wielrenner en won tal van grote koersen zoals Milaan-San Remo en de Amstel Gold Race. De Fin Bottas rijdt voor Mercedes en eindigde 2 weken geleden nog als derde in de Formule 1 race in Bahrein.

Trainen voor de voorjaarsklassiekers

"De vakantiehoeve heeft 5 cottages en een polyvalente zaal en krijgt jaarlijks bezoek van de Duitse wielerploeg voor vrouwen, Canyon. Ze blijven er een volle maand om te trainen voor de voorjaarsklassiekers. Erik Zabel is product manager voor de ploeg. Bottas is de partner van een van de profrensters. Hij kwam haar aanmoedigen voor de Ronde van Vlaanderen", vertelt Pieter van De Maalderie.

Zabel spreekt aardig mondje Nederlands

Uitbater Pieter kon regelmatig een praatje slaan met de 2 vedetten. Erik Zabel spreekt een aardig mondje Nederlands, want hij reed vroeger bij de ploeg van Walter Godefroot. "Na een jaar vol coronamiserie deed het deugd om zo'n ploeg op logement te hebben", zegt Pieter van de Maalderie. "Het was heel fijn dat ze hier een maand verbleven. Het is behoorlijk zwaar geweest het afgelopen jaar. Al die boekingen die verzet werden, bijvoorbeeld. Nu zijn we weer volop plannen aan het maken om meer in te kunnen zetten op culinaire fietsarrangementen."

Oud wielrenner Erik Zabel met uitbater Pieter
De Maalderie

Meest gelezen