Jaline uit Hasselt vindt markten ideaal voor starters: “Ik heb geen personeel en winkelruimte nodig”

Startende ondernemers moeten normaal gezien veel investeren om hun product te kunnen verkopen. Jaline Vandromme pakt het kleiner aan en staat met haar foodtruck op de markt van Hasselt.

Jaline Vandromme staat sinds vorige week vrijdag op de markt aan het Dusartplein in Hasselt met een patisseriekraam. De stad Hasselt vroeg haar om de markt eens uit te proberen in de maand april en dat zag ze helemaal zitten. “Ik wou heel graag mijn eigen zaakje beginnen. Maar om dan meteen met een echte winkel te starten, vond ik een te grote stap en toen kwam het idee om op de markt te gaan staan”, vertelt ze.

Ik heb op markten nog nooit iets gezien met moderne patisserie

Jaline Vandromme

Jaline Vandromme won twee jaar geleden met haar gebakjes het tv-programma Bake Off Vlaanderen. Om haar producten aan de man te brengen kiest ze nu voor een marktkraam. “Ik vind dat er op de markt een heel gezellige sfeer hangt. En ik heb op markten nog nooit iets gezien met moderne patisserie. Zo kwam ik op het idee dit op te starten”, aldus Jaline.

(lees verder onder de foto)

Voorlopig staat de nieuwbakken marktkraamster enkel op de vrijdagen in april op de markt in Hasselt. “Ik zou het heel graag willen  verderzetten als het aanslaat. Ik heb geen personeel en doe alles zelf, dus dit kan ik perfect aan”, lacht Jaline.

Meest gelezen