Kinderen in Houthalen-Helchteren duiken in mijnverleden: "Ik wil een goudmijn in België openen"

Kinderen tussen 8 en 12 jaar gaan deze week in de Techniek- en Wetenschapsacademie (TWA) van hogeschool UCLL aan de slag met het rijke mijnverleden van de provincie Limburg. 

"We zitten hier in de mijnstreek en kinderen leren daar graag over bij", zegt UCLL-student Rob Vanbilzen. "Daarom maken ze kennis met de geschiedenis van de mijnen, inclusief een stukje archeologie en veiligheidsaspecten. En de kinderen bouwen ook hun eigen mijnmaquette."

Een mijnmaquette van piepschuim

"We hebben laagjes piepschuim afgemeten en afgetekend en dan moesten we dat snijden. Zo maakten we onze mijnmaquette", zegt één van de kinderen. De kinderen mochten ook zelf kiezen waar ze een eigen mijn willen. "Ik wil een goudmijn in België en ik wil een platinamijn in Paraguay", is enthousiast te horen bij de kinderen.

Meest gelezen