Radio 2

Halle heeft na 80 jaar een nieuwe en snellere voetgangersbrug over het kanaal Brussel-Charleroi

In Halle loopt er na 80 jaar een nieuwe voetgangersbrug over het kanaal Brussel-Charleroi. De Klarabrug is deze week geopend en maakt het nog sneller om het kanaal over te steken.

“Op tien minuutjes wandel je nu van het station naar de Grote Markt", aldus het stadsbestuur. Voetgangers hebben voortaan een extra brug om over het kanaal te geraken. Vroeger moest je daarvoor een omweg van twee andere bruggen nemen. 80 jaar geleden was er wel al eens een verbinding tussen de Sint-Rochuswijk en het stadscentrum, maar tijdens de Tweede Wereldoorlog bliezen Duitse soldaten die brug op en ze werd nooit heropgebouwd. Ook fietsers mogen de Klarabrug gebruiken, maar moeten dan wel hun fiets aan de hand houden.

Modernisering aan het kanaal

De brug werd eigenlijk al in augustus vorig jaar ingevaren, maar door het slechte weer kon de aannemer nu pas alles afwerken. Ook de verlichting ontbreekt momenteel nog, maar die zal nog deze week geplaatst worden. De nieuwe Klarabrug is een onderdeel van een grote modernisering langs het kanaal. Zo wordt er momenteel ook gewerkt aan de grote Zuidbrug en de Bospoortbrug. Aan Nederhem komt er binnenkort ook een nieuwe brug.

Meest gelezen