Belga image

Atlete Imke Vervaet uit Destelbergen klaar voor selectie Olympische Spelen: "Lig op koers voor ticket"

Imke Vervaet uit Destelbergen zet als op alles om geselecteerd te worden voor de Olympische Spelen.  De sprintster bereidt zich dit moment voor in Turkije tijdens een trainingsstage met ook andere Belgische atleten.“De Olympische Spelen zijn heel belangrijk voor mij.”

Op 23 juli beginnen de Olympische Spelen in Tokio. De Belgische atlete Imke Vervaet uit Destelbergen zet alles op alles om er deel uit te maken van het Belgische nationale team. “We staan ver met de voorbereidingen. Het is leuk om hier in Turkije de spurttrainingen te doen”, vertelt Vervaet in een interview bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. 

Wereldkampioenschappen

Vervaet heeft al goede resultaten behaald de voorbije jaren. 4 jaar geleden werd ze nog Belgisch indoorkampioene op de 200 meter. Sinds 2019 is ze ook Belgisch recordhoudster op de 4 x 400 meter. “Ik loop vooral de 200 meter, maar de estafette doe ik om met de Belgian Cheetas (de Belgische vrouwenploeg) mee te kunnen lopen.” Eind juni weet Vervaet of ze naar Tokio mag gaan, want dan wordt de selectie gemaakt. “Ik zit op schema, dus ik heb er wel vertrouwen in.”

Ik zit goed op schema, dus ik heb er wel vertrouwen in

Imke Vervaet loopster

Selectie & wereldranglijst

“Ik ben niet zeker van een selectie. Voor de 4 x 400 meter kiezen ze de 6 meisjes die het snelste lopen. Voor de 200 meter gebeurt de keuze op basis van de wereldranglijst. Dat is een nieuw systeem waarbij je punten krijgt voor de wedstrijden die je gelopen hebt. Door corona is het moeilijk om wedstrijden te zoeken, goed te lopen en punten te pakken.” 

Het niveau is hoog op de Olympische Spelen, we gaan ons voor 100 procent inzetten.

Imke Vervaet loopster

Hoe belangrijk zijn die Spelen?

"De Olympische Spelen zijn heel belangrijk voor mij, het is echt een droom. Het is ook wel een unieke kans. Ik wil zoveel mogelijk records lopen. Een ronde verder geraken zou ook al mooi zijn en met de Belgian Cheetahs mikken we op de finale. Het niveau is gestegen op de Spelen, dus we gaan ons voor de volle 100 procent moeten inzetten. Als ik toch niet geselecteerd word voor het Belgisch nationaal team, dan ga ik op reis, als dat mag tenminste”, lacht Vervaet.  

kasto80

Meest gelezen